Napali su – odgovor stigao odmah

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 07:11

Napali su – odgovor stigao odmah

Ukrajinski dron pokušao je jutros da napadne Moskvu, ali ga je oborila ruska PVO.

Ali, u napadu dronova na grad Kurčatov u Kurskoj oblasti oštećene jedna upravna i jedna stambena zgrada, saopštili su ruski zvaničnici.

Ruska PVO oborila je dron koji se jutros približavao Moskvi, izjavio je gradonačelnik Sergej Sobjanin.

Sobjanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je napisao na Telegramu da je dron oboren u blizini Ljuberca, jugoistočno od ruske prestonice.

Ukupno 45 letova odloženo je u Moskvi rano jutros, prema onlajn rasporedu aerodroma u ruskoj prestonici, preneo je TASS.

Dve ukrajinske bespilotne letelice napale su jutros grad Kurčatov u Kurskoj oblasti u Rusiji i oštetile jednu upravnu i jednu stambenu zgradu, rekao je načelnik oblasti Roman Starovojt.

Starovojt je napisao na Telegramu da hitne službe procenjuju štetu.

Kod Kurčatova se nalazi Kurska nuklearna elektrana, a grad je od granice sa Ukrajinom udaljen oko 70 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija: Oboren dron u pokušaju da napadne Moskvu, dronovi napali grad Kurčatov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2023

Ukrajinski dron pokušao je jutros da napadne Moskvu, ali ga je oborila ruska PVO, dok su u napadu dronova na grad Kurčatov u Kurskoj oblasti oštećene jedna upravna i jedna stambena zgrada, saopštili su ruski zvaničnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.