Napadnuta vojna baza u kojoj su američke trupe

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 23:52

Napadnuta vojna baza u kojoj su američke trupe

Najmanje pet projektila pogodilo je danas veliku bazu iračke vojske u kojoj se nalaze američke trupe u pustinji na zapadu zemlje.

Projektili Grad pogodili bazu Ain al-Asad u zapadnoj iračkoj provinciji Anbar i izazvali manju štetu, ali da žrtava nije bilo, izjavila su dva iračka bezbednosna zvaničnika.

Zvaničnici, koji nisu želeli da budu imenovani, su kazali da su projektili pali samo nekoliko metara od mesta gde su stacionirane američke snage.

Počinioci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sada nisu poznati, ali su SAD ranije optužile grupe iračkih milicija koje podržava Iran da su gađale američke ciljeve u Iraku, uključučjući i američku ambasadu u Bagdadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.