Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut snimatelj u Leskovcu, policija uhapsila počinitelja

Još jedan napad na novinarsku ekipu u Srbiji. Policija u Leskovcu uhаpsila je 41-godišnjeg muškarca, osumnjičenog dа je jutros nаpаo novinаrа i snimаteljа Televizije "Prvа". Sumnjа se dа je pretio ekipi "Prve" kojа je u blizini njegovog lokаlа imаlа zаkаzаn intervju, а potom je snimаteljа više putа udаrio u lice.

Izvor: N1

Ekipa televizije Prva sprema se za uključenje uživo u program.

Izveštaj sa mesta gde je rano jutros snimatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vladeta Urošević napadnut, sa više udaraca u glavu.

"Dok su Vladeta i Danilo pokušavali da se parkiraju i iznesu opremu on je počeo da psuje i viče a onda i udara našeg snametelja", rekao je Bratislav Ilić, dopisnik iz Leskovca.

Snimatelj Vladeta Urošević sve vreme napada u ruci je držao kameru.

 "Kako sam držao tu kameru on me nekako uhvatio sa leđa i počeo da me udara pesnicama u glavu, da me vuče ovuda, udario me sigurno deset puta u glavu", kaže Vladeta Urošević, snimatelj.

Zbog brojnih udaraca Urošević je pregledan u leskovačkoj bolnici, pa pušten, a na lice mesta, ispred ove radnje, brzo je stigla i policija.

Brzo privođenje pozdravlja Nezavisno udruženje novinara Srbije. Podsećaju da je ovo drugi fizički napad na medijske ekipe od početka godine, dok je broj verbalnih pretnji i pritisaka znatno veći.

"Ja mislim da se situacija pogoršava iz dana u dan i da mi ne obraćamo pažnju na te pretnje jer se one stalno dešavaju", kaže snimatelj.

Ono što je danas trebalo da se desi jeste uključenje sa više lokacija u gradu o aktuelnim temama, ali je tema svih izveštaja iz Leskovca danas ipak samo jedna - napad na Vladetu Uroševića.

"Ovo je trebalo da bude jedan normalan dan, da idemo na svoje zadatke... nismo stali nikome na put, nismo nikome smetali, a sve i da smo smetali to nije razlog da se bilo šta rešava pesnicama. Najstrašnije je što neko misli da može nešto da reši pesnicama i da prođe nekažnjeno", ocenjuje Daniilo Mašojević, novinar.

Da neće proći nekažnjeno nada se Leskovački gradonačelnik koji je napad osudio.

Kaznu za napadača, u skladu sa zakonom traže i iz Udruženja novinara Srbije.

Osude stižu iz novinarskih udruženja. Pozdravljaju brzo privođenje napadača i traže odgovornost u skladu sa zakonom.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Još jedan napad na novinarsku ekipu u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2018

Policija u Leskovcu uhаpsila je 41-godišnjeg muškarca, osumnjičenog dа je jutros nаpаo novinаrа i snimаteljа Televizije "Prvа". Sumnjа se dа je pretio ekipi "Prve" kojа je u blizini njegovog lokаlа imаlа zаkаzаn intervju, а potom je snimаteljа više putа udаrio u lice...Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.