Napadi uljanim sprejem na berlinske muzeje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 12:27

Napadi uljanim sprejem na berlinske muzeje

Više desetina eksponata u berliniskim muzejima u proteklom periodu je isprskano uljanom tečnošću, a policija je danas saopštila da je istraga u toku bez iznošenja više detalja, javljaju nemački mediji.

Nedeljnik Di Cajt i Dojčlandfank radio javljaju da je 3. oktobra, na godišnjicu ujedinjenja Nemačke, sprejem isprskano najmanje 70 objekata u kompleksu Muzejsko ostrvo u centru Berlina, koji je na listi Uneskove baštine.

Dodaje se da je takvih incidenata bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u i muzeju Pergamon, Staroj nacionalnog galeriji, Novom muzeju kao i da još nije jasno ko bi mogao da bude odgovoran, prenosi AP .

Prema izveštaju, mrlje su ostavljene na egipatskom sarkofagu, skulpturama i slikama iz 19. veka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.