Napadi ne prestaju: Ubijeno više od 60 ljudi

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 10:31

Napadi ne prestaju: Ubijeno više od 60 ljudi

Od subote ujutru 66 ljudi je ubijeno u izraelskim napadima u Pojasu Gaze, uključujući žrtve napada na kamp raseljenih lica u Deir el Balahu.

O tome je jutros izvestila palestinska novinska agencija Wafa.

Tri osobe su poginule protekle noći kada su izraelski avioni bombardovali stambenu zgradu u Deir el Balahu, u centralnom delu Gaze, prenela je katarska TV stanica Al Džazira.

Oko sedam Palestinaca je poginulo u izraelskom napadu blizu Rafe. Izrael poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana izvodi seriju vazdušnih napada na centralna područja Pojasa Gaze, kao i na južne gradove te palestinske enklave - Rafu i Kan Junis.

Izrael najavljuje i kopnenu invaziju na Rafu, a međunarodne humanitarne organizacije i pojedini svetski zvaničnici navode da će to dodatno otežati veoma lošu humanitarnu situaciju za palestinske civile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.