Napadi na Vulina-pokušaj destabilizacije vlade

Izvor: Press, 27.Dec.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napadi na Vulina-pokušaj destabilizacije vlade"

Glavni odbor Pokreta socijalista tvrdi da napadi na predsednika te stranke i ministra rada Aleksandra Vulina predstavljaju napad i pokušaj destabilizacije Vlade Srbije, kao i pokušaj zaustavljanja reformskih procesa.

To se navodi u saopštenju Pokreta socijalista nakon Glavnog odbora stranke, gde je analizirano aktuelno političko stanje i, kako tvrde, sve učestaliji napadi na Vulina.

GO >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Pokreta socijalista je, kako je saopšteno, jednoglasno podržao Vulina, koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i pozvao ga da još jače i energičnije nastavi rad na zaštiti socijalno ugroženog stanovništva, radničkih i boračkih prava, rešavanju problema nezaposlenih...

Na sednici je ocenjeno i da "tendenciozni, neargumentovani napadi nekih tabloida, orkestrirani i podržani od pojedinih centara moći, neuspešno pokušavaju da onemoguće u radu ministra Vulina". 

"Sve to čine podstaknuti od onih, koji su koristeći koruptivnost bivše vlasti ili u sprezi sa njom, koristili državni novac, živeli i obogatili se na račun građana Srbije. Zato nas i ne cudi sto ''pošteno i nezavnisno novinarstvo'' izmišlja aferu za aferom", dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor je pozvao Vulina da "istraje u borbi protiv privilegovanih grupa i pojedinaca, protiv lopovluka i korupcije", a Vladi Srbije pružio punu podršku za "hrabru politiku reformi, koja će postići da Srbija konačno postane pristojno mesto za život ljudi koji žive od svog rada". 

Na sednici je zaključeno da Pokret socijalista, bezrezervno podržava započete reforme i da, srazmerno snazi i položaju u društvu, doprinosi sprovođenju reformske politike, pre svega vodeći računa o najugroženijim delovima stanovništva. 

"Upravo su ti delovi naseg društva, nezaposleni, stari, bolesni, lica bez roditeljskog staranja i druge socijalno ugrožene kategorije, oni na koje se ne sme preliti teret ekonomske krize", dodaju iz Pokreta socijalista. 

Ta stranka ističe i da je najveći uspeh "ogromnog zalaganja i argumentovanog pristupa" u radu ministra Vulina, to da će nivo socijalnih davanja u 2015. godini ostati neumanjen.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

PS: Napadi na Vulina su pokušaj destabilizacije Vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2014

Glavni odbor Pokreta socijalista tvrdi da napadi na predsednika te stranke i ministra rada Aleksandra Vulina predstavljaju napad i pokušaj destabilizacije Vlade Srbije, kao i pokušaj zaustavljanja reformskih procesa...To se navodi u saopštenju Pokreta socijalista nakon Glavnog odbora stranke, gde...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.