Napadi na Srbe u Splitu, Vukovaru i Mostaru (FOTO)

Izvor: S media, 28.Jan.2012, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadi na Srbe u Splitu, Vukovaru i Mostaru (FOTO)

Grupa razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije napala je sinoć u Splitu Srbe, koji su se okupili u svom prostoru na Maružuranićevom šetalištu da slave Svetoga Save, najvećeg srpskog sveca. Do napada je došlo posle poraza Hrvata u Beogradu.

"Dobiše vaši"

"Dobiše vaši", rekao je jedan od napadača, odmah sa ulaza. Bio je u društvu trojice huligana, svi maskirani kapuljačama. Pretpostavlja se da se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o lokalnoj ekipi iz kraja. Prvi im se na udaru našao Predrag B. (33), koji je Indexu preneo svoje utiske.

"Možda i nisu bili besni na Srbe, možda im je zasmetalo što su izgubili na kladionici", kaže Predrag. Dobio je udarac u glavu, pokušali su da ga izudaraju i rukama i nogama, ali se na kraju, uz pomoć dvojice svojih kolega, izvukao bez težih povreda i nije ni tražio lekarsku pomoć.

Više od 400 hrvatskih navijača vraćeno sa granice

Josipović: Strašno je šta se desilo hrvatskim navijačima

Potukli se navijači Torcide i Bed blu bojsa!

Isfrustrirani zbog poraza u Beogradu, napadači su uleteli u prostor zajednice splitskih Srba pa su porazbijali sve što im se našlo na putu. Računar, printer, monitor i slično. Policija traga za huliganima.

Napad na Srbe u Vukovaru

I dok je sam tok utakmice između Srbije i Hrvatske, koju je na glavnom gradskom trgu u Vukovaru gledalo oko hiljadu navijača, prošao bez ijednog incidenta, nakon razilaženja navijača zabeleženo je nekoliko incidenata, saznaje Večernji.hr.

Oko 23.30 sati, grupa od desetak maskiranih navijača uletela u lokal Ruže, u ulici Tri ruže, gde je 40-ak osoba na zatvorenoj zabavi slavilo rođendan.

"Odjednom su provalili vrata i upali unutra i počeli da razbijaju sve na šta su naišli. Razbili su kamenjem i prozore na kući. Svi su bili maskirani. Razbijena su i četiri automobila koja su bila parkirana ispred kuće. Zadobili smo nekoliko ogrebotina ali sreća je da niko nije teže povređen", rekao je Dušan Živković koji je povodom proslave 18-og rođendana sina i organizovao zabavu.

Zabeleženo je i kamenovanje sedišta Samostalne demokratske srpske stranke na čijoj je zgradi oštećena fasada, dok su na kafiću Maritimo u centru Vukovara razbijena ulazna vrata. Opširnije čitajte OVDE.

U Dubrovniku su sinoć na Pravoslavnoj crkvi slomljena dva stakla.

Napad na Srbe i u Mostaru

U centru Mostara više nepoznatih osoba pretuklo je dvojicu srpskih mladića iz Nevesinja. Dvojicu mladića za koje je policija navela inicijale M.Š. (1985.) i M.V. (1987.) napali su palicama na ulici nepoznati huligani dok su se nalazili u svom automobilu. Zadobili su povrede glave i pružena im je lekarska pomoć. Iz policije u Mostaru su izvestili da istražuju okolnosti ovoga izgreda, saznaje Tportal.

Do obračuna navijača Srbije i Hrvatske došlo je juče u Beču. Opširnije OVDE.

Pogledajte OVDE šta je potpredsednik Vlade Ivica Dačić poručio Hrvatima.

(agencije)

FOTO:Večernji/Branimir Brodarić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadnuti Srbi u Splitu prilikom proslave Dana Svetog Save

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2012

SPLIT - Dva člana Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu lakše su povrijeđena u sinoćnjem napadu grupe razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije koji su devastirali prostorije Vijeća na Mažuranovićevom šetalištu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napadnuti Srbi u Splitu

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2012

Grupa razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije nakon poraza u Beogradu, napala je sinoć u Splitu Srbe, koji su se okupili u svom prostoru na Maružuranićevom šetalištu na slavi Svetoga Save, najvećeg srpskog sveca, javio je portal index.hr.

Nastavak na Radio 021...

Napad na Srbe u Splitu

Izvor: Večernje novosti, 28.Jan.2012

Grupa razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije napala je u petak uveče Srbe koji su se okupili u svojim prostorijama na Mažuranićevom šetalištu, na slavi Svetoga Save

Nastavak na Večernje novosti...

Zbog rukometa napali Srbe u Splitu i Vukovaru

Izvor: Mondo, 28.Jan.2012

Grupice razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije napravili su sinoć incidente sa razbijanjem i paljenjem u Splitu i Vukovaru. Srećom, nije bilo teže ozleđenih.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.