Napadači u vojnim uniformama ubili 26 osoba

Izvor: B92, 06.Jun.2020, 18:53

Napadači u vojnim uniformama ubili 26 osoba

Najmanje 26 osoba ubijeno je u napadu u selu u centralnom delu Malija, saopštile su lokalne vlasti.

Kako su dodali, napadači još nisu identikovani ali su viđeni u vojnim uniformama.

U selu u kojem živi zajednica Fulani ubijeno je 26 osoba među kojima jedna žena i njena deca, navele su lokalne vlasti i dodale da su napadači došli u nekoliko vozila i potom pobegli.

Vlasti dodaju da su napadači bili u vojnim uniformama, dok je Ministarstvo odbrane navelo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ne može ništa za sada da potvrdi ili demantuje.

Misija UN u Maliju saopštila je u aprilu da je vojska sprovela vansudska pogubljenja 101 osobe u centralnom delu zemlje i dodala da vlasti sprovode istragu.

Centralni deo Malija je na meti raznog nasilja, posebno od 2015. godine kada se pojavila grupa džihadista koju predvodi pripadnik zajednice Fulani. Potom su intenzivirani međuetnički sukobi dve zajednice.

Fulani su tradicionalni nomadi koji se bave stočarstvom i trgovinom. Rivalski Dogoni su poznati kao lovci, a u svetu po verskim ritualima i plesu pod maskama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.