Napadač u Bratislavi ubio šestoro pa sebe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač u Bratislavi ubio šestoro pa sebe

BRATISLAVA -

Muškarac koji je danas u Bratislavi ubio šest osoba, a zatim pucao i na prolaznike, automobile i prozore stanova, izvršio je samoubistvo, saopštila je slovačka policija.

Pedesetogodišnji Slovak, prema nezvaničnim informacijama bivši policajac, prvo je u četvrti Devinska Nova Ves na periferiji Bratislave poubijao petoro članova jedne romske porodice u njihovom stanu, a kada je izlazio, na ulazu u zgradu ubio je i njihovog rođaka.

Kada je izašao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ulicu počeo je da puca na prolaznike, automobile i u prozore okolnih zgrada.

"Bio je samo jedan strelac i pucao je iz automata čehoslovačke proizvodnje", rekao je ministar unutrašnjih poslova Danijel Lipšic na vanrednoj konferenciji za novinare sa šefom slovačke policije Jaroslavom Spišjakom.

"Tokom napada prešao je nekoliko metara i pucao na sve što se kretalo", kazao je Spišjak i potvrdio da je napadač, kada ga je policija opkolila, ubio i sebe.

On je pored automata imao još dve puške i rezrve municije, ali nije imao lične isprave, te njegov identitet još nije utvrđen. Policija samo zna da nije bio rođak pobijene porodice.

Prema podacima iz hitne pomoći u Bratislavi, strelac je na ulici ranio još najmanje devetoro ljudi, koliko je prevezeno u bolnice. Budući da neki sa lakšim povredama nisu potražili hitnu lekarsku pomoć, povređenih može da bude do 14.

Jedan od povređenih nalazi se u kritičnom stanju u bolnici.

Među povređenima su i jedan policajac i jedno dete, ali na sreću povrede trogodišnjeg dečaka nisu opasne po život, potvrdili su u bolnici u koju je prevezen.

"Sa sinom smo se vraćali kolima iz doma zdravlja kada smo čuli buku, pomislio sam prvo da su petarde, ali onda sam video da su mi meci razbili staklo na automobilu. Nisam video napadača, odjurili smo i sakrili se ovde. Sin je povređen ali samo lako", kazao je jedan od očevidaca reporterima dnevnika SME.

Motivi napada za sada nisu poznati.

Saučešće porodicama ubijenih i povređenima izrazili su predsednik Ivan Gašparovič i premijerka Iveta Radičova.

Ministar Danijel Lipšic kazao je da je zatražio od policije da na osnovu analiza sa terena napravi mapu mesta u Slovačkoj gde bi moglo da se očekuje da kriminalci posegnu za vatrenim oružjem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.