Napadač na američku ambasadu ne poštuje sud

Izvor: Blic, 13.Avg.2012, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač na američku ambasadu ne poštuje sud

Vehabija Mevlid Jašarević, prvooptuženi za teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine, nije se danas u nastavku suđenja pojavio pred Sudom BiH, iskazujući na taj način nepoštovanje ove institucije. Mevlid Jašarević prilikom napada na Ambasadu SAD-a u Sarajevu

U nastavku suđenja pojavili su se drugooptuženi Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić, koji su izjavili da će poštovati Sud BiH.

Saslušan je svedok optužbe Mujo Odobašić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je na dan napada radio na obezbeđenju Ambasade SAD i koji tvrdi da je Jašarević nasumično pucao po objektu i ranio pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tela Mirsada Velića.

"Sklonio sam se iza drveta, a meci su leteli oko mene. Onda sam začuo Velića da jauče i govori da je pogođen", rekao je Odobašić i dodao da je Velić počeo da govori napadaču da ne puca, a napadač je govorio:

"Vi ste ćafiri. Čuvate Amerikance, treba ih pobiti jer ubijaju našu braću po svetu".

Odobašić je rekao da je Jašarević izgovarao i molitve na arapskom jeziku i stalno hodao.

Pripadnik Sipe Borislav Čvoro, koji je obavljao uviđaj na licu mesta, istakao je da su na mestu gde je ranjen Jašarević pronađeni automatska puška i dve bombe, a u blizini Ambasade kod Srednje tehničke škole pronađena je torba u kojoj su se nalazili automatska puška, dva okvira sa municijom i tri ručne bombe, kao i jakna u kojoj se nalazila Jašarevićeva lična karta i ce-de, za koji se posle ustanovilo da je na njemu Jašarevićeva oporuka.

Povezane vesti: Jašarević u iščekivanju suđenja piše knjigu Vehabija Mevlid Jašarević "izgubio živce" zbog Dodika, pa izbačen iz sudnice Novi nastavak suđenja Paravinji - iskaze dalo šest svedoka Optužnica protiv Jašarevića do marta BiH: Produžen pritvor vehabijama

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.