Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Minhena se ubio pred očima policije

MINHEN - Nijemac iranskog porijekla koji je u petak poslijepodne u Minhenu ubio devet, a ranio 27 ljudi, izvršio je samoubistvo pred očima policijaca, saopštila je minhenska policija.

Kako se navodi, napadač (18) je u petak oko 20.30 naišao na jednu policijsku ekipu, prenio je "Špigl".

Kada su mu se policajci obratili, on je izvadio oružje i upucao se. Prethodno je policija saopštila da se napadač ubio i da je njegovo tijelo pronađeno na kilometar udaljenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od tržnog centra Olimpija.

Policija je takođe u saopštenju objasnila zbog čega je građane upozoravala, iako je napadač već bio mrtav.

"Indicije o postojanju drugih napadača, kao i brojni pozivi policiji, kojih je bilo preko 4.000, o drugim događajima u gradu, morali su biti provjereni i tek potom isključeni", saopštila je policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Napad u Minhenu planiran više od godinu dana

Izvor: N1 televizija, 24.Jul.2016, 15:03

Napadač iz Minhena koji je u petak ubio devet i ranio 27 ljudi planirao je napad više od godinu dana, saopštila je bavarska policija...Istražitelj Robert Hainberger rekao je da je 18-godišnji napadač, identifikovan samo kao David S. posetio i fotografisao mesto pucnjave u srednjoj školi u nemačkom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.