Napad na vozilo nemačke ambasade u Jemenu

Izvor: RTS, 06.Okt.2013, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na vozilo nemačke ambasade u Jemenu

Naoružani napadači presreli vozilo nemačke ambasade u Jemenu i ubili telohranitelja nemačke ambasadorke u toj zmelji. Vlasti Jemena negiraju da je pokušan atentat na nemačku ambasadorku i ističu da ona nije u zemlji.

Ubijen je telohranitelj ambasadorke Nemačke u Jemenu kada su naoružani napadači presreli vozilo koje pripada nemačkoj ambasadi u toj zemlji. 

Vlasti Jemena negirale su vest da je u toj zemlji pokušana otmica nemačke ambasadorke u Sani, i ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je meta bio njen telohranitelj koji je ubijen.

Ambasadorka Karola Miler-Holtkemper "trenutno nije u zemlji", rekao je za AFP portparol Ministarstva spoljnih poslova.

"Ovo je očigledno bio pokušaj otmice njenog telohranitelja i on je ubijen kada se suprotstavio otmičarima", dodaje se u saopštenju.

Ranije danas, mediji su objavili da su naoružani napadači pucali na vozilo nemačke ambasade u Jemenu i u pokušaju otmice predstavnice Nemačke u toj zemlji ubili njenog telohranitelja.

Kako su preneli, napad se dogodio dok je ambasadorka sa obezbeđenjem izlazila iz supermarketa u kvartu Hada u Sani, u kojem se nalaze strane ambasade.

Prema izveštajima medija, napad su izvršile dve osobe koje su zatim pobegle automobilom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.