Napad na antifašiste u Mostaru

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na antifašiste u Mostaru

Tokom akcije čišćenja fašističkih obeležja sa zidova i antifašitičkih spomenika u Mostaru napadnuti aktivisti neformalne grupe građana "Kreaktiva". Akcija pokrenuta na dan obeležavanja oslobođenja Mostara u Drugom svetskom ratu.

Aktivisti neformalne grupe građana "Kreaktiva" iz Mostara napadnuti su tokom akcije čišćenja fašističkih obeležja sa zidova i antifašitičkih spomenika u Mostaru.

"Zahvaljujući pravovremenoj akciji policije, niko nije povređen. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Na nas su bacali kamenje, a policija je čak pronašla i pripremljen 'molotovljev koktel', koji napadači nisu upotrebili već su ga ostavili u bekstvu", rekao agenciji Onasa predsednik neformalne grupe građana "Kreaktiva" Robert Jandrić.

Akcija čišćenja pokrenuta je na dan obeležavanja oslobođenja Mostara u Drugom svetskom ratu. Jandrić je dodao da su aktivisti "Kreative" nastavili sa čišćenjem grafita uprkos napadu.

"Ovo su sve mladi ljudi koji ne pripadaju niti jednoj političkoj stranci ili nevladinoj organizaciji. Naš cilj je da pokažemo kako fašizam ne može i neće proći u ovom gradu i državi. Nažalost, ovaj napad pokazuje u kakvom stanju se nalazi naše društvo", rekao

je Jandrić.

Za sada nema informacija da li je policija uhapsila napadače na aktiviste "Kreaktive".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.