Napad na ambasadu SAD akt pojedinca

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2011, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napad na ambasadu SAD akt pojedinca"

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker izjavio je da je teroristički napad vehabije Mevlida Jašarevića na Ambasadu SAD u Sarajevu akt pojedinca i da se tako treba tretirati.

"Pojedinac je otvorio paljbu na američku Ambasadu s ciljem da povredi Amerikance. Povredio je, međutim, građanina BiH, policajca Mirsada Velića, koji se herojski poneo", rekao je Riker na brifingu za štampane medije organizovanom u Ambasadi SAD u Sarajevu.

On je naveo da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << borbi protiv terorizma SAD ovakve prijetnje shvataju ozbiljno i da je napad na Ambasadu pokazao da i dalje postoje oni koji pokušavaju da nanesu štetu Amerikancima.

Ističući da se istraga o ovom napadu nastavlja, Riker je naveo da u BiH, kao i brojnim drugim zemljama, postoje pojedinci koji deluju nasiljem i da događaji od petka pružaju priliku za jednu drugačiju refleksiju.

Riker je poručio da BiH treba da iskoristi pažnju koja joj je ponovo okrenuta zbog Jašarevićevog napada.

"Pokažite da želite da idete dalje i dobićete i našu podršku i podršku naših partnera u EU", rekao je Riker.

On je izrazio nadu da će se u BiH konačno postići dogovor o rešavanju pitanja vojne imovine, koje je potrebno za priključenje u NATO.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.