Napad Molotovljevim na kuću ministra

Izvor: B92, 09.Jun.2015, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad Molotovljevim na kuću ministra

Kuća češkog ministra odbrane Martina Stropnjickog na periferiji Praga napadnuta je Molotovljevim koktelima.

Češko Ministarstvo odbrane je saopštilo da ministar u tom trenutku nije bio kod kuće, ali su u bili prisutni članovi njegove porodice.

"Javnost je obaveštena sa zakašnjenjem u interesu istrage", objasnio je sinoć portparol Ministarstva Jan Pejšek u izjavi o napadu s dve boce sa zapaljivom mešavinom izvedenim u nedelju, u kojem niko nije povređen. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ministru je pojačano obezbeđenje, a istragu su povele i civilna, i vojna policija.

"Takve stvari se na sreću na češkoj političkoj sceni ne dešavaju često. Na žalost to govori o radikalizaciji određenih idejnih grupa koje se suprotstavljaju vrednostima za koje se zalažemo", kazao je Stropnjicki povodom napada na njegovu kuću.

Češkim ministrima od novembra prošle godine stižu anonimne pošiljke iz inostranstva sa otrovom u smrtonosnim dozama, kako su pokazale analize u laboratoriji.

Septembra prošle godine je predsedniku Češke Milošu Zemanu i premijeru Bohuslavu Sobotki stigla anonimna pošiljka s praškom, ali bezopasnim i pretnjom u ime Islamske države zato što je Češka iračkim Kurdima poslala višak starog oružja.

Pisma sa otrovom u ubistvenim dozama dobili su ministar unutrašnjih poslova i finansija, Milan Hovanec i Andrej Babiš, a zbog slične sumnjive anonimne pošiljke proletos je evakuisano osoblje iz zgrade Organizacija za pomoć izbeglicama u Pragu.

Ministar unutrašnjih poslova Hovanec moguće pošiljaoce kapsula sa cijanidom vidi ili među bosovima narko mafija, ili među islamskim teroristima zbog češke pomoći Kurdima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadnuta kuća češkog ministra odbrane

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2015

Češka policija istražuje napad Molotovljevim koktelom na kuću češkog ministra odbrane Martina Stropnickog, koji se dogodio u nedjelju ujutro, ali niko nije povrijeđen, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Jan Pejšek...Pejšek je naveo da je informacija objavljena tek sada, zbog istrage....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.