Namenska industrija pod strahovitim pritiskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Namenska industrija pod strahovitim pritiskom"

Napadi na srpsku namensku industriju su učestali, orkestrirani i organizovani i dolaze uvek iz jedne zemlje, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i istakao da Srbija ne može da opstane kao vojno neutralna i snažna bez snažne namenske industrije, što je razlog za žestoke napade na namensku, kako bi je po svaku cenu razorili oni koji Srbiji ne žele dobro.

"Napadi na namensku industriju su učestali, žestoki, orkestrirani i organizovani i dolaze uvek iz jedne zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja u tom smislu predstavlja obaveštajnu kanalizaciju, kako to nazivaju stručni krugovi, i uvek je protiv srpske namenske i zbog toga što postoji konkurencija u fabrikama baš u toj zemlji i zbog toga što se obavlja posao za obaveštajne izvore nekih drugih, većih zapadnih zemalja", rekao je Vučić na pres konferenciji.

Vučić je konstatovao da građani gotovo da nisu ni primetili da su naše obaveštajne i kontraobaveštajne agencije uspele da uhvate Srbina sa 30.000 evra u rukama, koji je iznosio tehničku i tehnološku dokumentaciju za izradu municije 12,7 mm u Prvom partizanu u Užicu, dodajući da je municija 12,7 mm najtraženija u svetu.

"Da li je nekome bilo lakše da uzme odatle ili u Konjicu, izgleda da su lakše našli nekog našeg koji bi tu dokumentaciju predao Albancima u ruke. Mi smo i Srbina i Albanca uhapsili", rekao je Vučić.

Istakao je da su u toku žestoki napadi na Krušik iz mnogo razloga, kao i na fabriku u Lučanima, koji stalno traju.

"I uvek, čitava centralna i zapadna Srbija, što se tiče namenske industrije, je pod strahovitim pritiskom i hoće da nam je unište", podvukao je Vučić.

On je naveo i da je Radoša Milovanovića za direktora fabrike u Lučanima postavila vlast DOS-a, a da je on sada, kada kompanija radi bolje nego ranije, po prvi put pod žestokim napadima.

"Ako Milovanović pozove radnike da ga podrže i oni dođu to je pritisak na sud, ali se ispred suda pojave predstavnici političkih stranaka koji su protiv njega onda je to bogougodno delo, nije pritisak na sud i normalno je, a sve u cilju daljeg urušavanja i razaranja naše namenske industrije", rekao je Vučić.

Razlog za to je, naglasio je predsednik, u tome što pozicija vojne neutralnosti znaci da moramo da imamo, u dobroj meri, obezbeđena sredstva - municiju, oružje, opremu iz sopstvenih izvora.

"Ne možete da opstanete kao vojno neutralna i snažna zemlja ukoliko nemate snažnu namensku industriju. I zato je tako žestok napad na srpsku namensku industriju, zato žele da je po svaku cenu, unište i razore svi koji ne žele dobro Srbiji", poručio je Vučić.

Konstatovao je da će nadležni i po tom pitanju morati da preduzimaju određene mere, ali će mnogo ofanzivnije da govore istinu ljudima, kako bi sve mogli da sagledaju.

"Očekujemo, posle dolaska helikoptera MI 17 i oružja i rezervnih delova, i hvala Rusiji na tome, i dalje snaženje i jačanje srpske vojske", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.