Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2016, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon ovog saznanja poželjećete da seks imate češće

Najnovija istraživanja su došla do rezultat da seks poboljšava pamćenje. Postoji povezanost između seksa i nerava koji se nalaze u hipokampusu - dijelu mozga koji je zadužen za kontrolu emocija, pamćenja i nervnog sistema.

Žene koje redovno imaju seksualne odnose bolje su u pamćenju apstraktnih riječi. Seks je dobar i za fizičko i za mentalno zdravlje, a sve to utiče na pamćenje.

Naučnici otkrivaju da veliku ulogu imaju hormoni i neurotransmiter koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << povezani sa pamćenjem i seksom a koji mozgu daju signal da je nagrađen. I dok se žene mogu pohvaliti boljim pamćenjem, muškarci mogu poboljšati koncentraciju.

Postoji jedna organizacija u San Francisku koja svoje polaznike uči meditaciji koja dovodi do orgazma gdje se oba patnera trude da dožive vrhunac. Neki od učesnika su doživjeli i do nevjerovatnih 11 orgazma u samo jednom danu, a muškarci su izjavili da im je povećana koncentracija na poslu.

Ovim istraživanjem proučavan je i uticaj seksa na smanjenje stresa. 39% žena iz studije je otkrilo da masturbira kako bi se opustilo. Kada je riječ o anksioznosti, rezultati su iznenadili mnoge. Naime, otkriveno je da kada žene dožive vrhunac, dio mozga koji se povezuje s anksioznošću i strahom ne pokazuje nikakvu aktivnost.

Zaključak je jednostavan – seksualna aktivnost štiti vaše zdravlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

OBRADOVAĆE VAS: Nakon ovog istraživanja poželećete da imate seks češće

Izvor: Kurir, 18.Dec.2016

...Žene koje redovno imaju seksualne odnose bolje su u pamćenju apstraktnih reči Seks je dobar i za fizičko i za mentalno zdravlje, a sve to utiče na pamćenje..Naučnici otkrivaju da veliku ulogu imaju hormoni i neurotransmiter koji su povezani sa pamćenjem i seksom a koji mozgu daju signal da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.