Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najzad i neke lepe Huawei i HONOR vesti

SD Asocijacija vratila poziciju kompaniji Huawei i HONOR, što znači da su microSD kartice opet u igri za te telefone.

Iako je Huawei već prošle godine predstavio svoje Nano memorijske kartice, što mu je omogućilo da bude nezavistan od zabrane korišćenja SD i microSD kartica, upravo to je zabrinulo neke korisnike, kad je tokom treće nedelja maja SD Asocijacija rekla da zbog američke zabrane zamrzava status Huawei kompanije u tom telu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Pročitajte i ovo: Tramp šokirao "objašnjenjem" zašto je blokirao Huawei

Sad, 30. maja, SD Asocijacija je vratila Huawei, samim tim i HONOR u udruženje, što znači da korisnici mogu da odahnu u vezi s ovim problemom. Huawei predstavnik za medije potvrdio je da je kompanijama vraćen aktivan status, koji prema tvrdnjama Huawei-ja nikad i nije bio ukinut, samo je kompanija privremeno bila sklonjena sa liste, kako bi se uskladile dužnosti SD Asocijacije sa američkim preporukama.

Otkrivamo: Zašto se Amerika toliko plaši kompanije Huawei?

Ovo je samo jedan korak ka rešavanju problema Huawei kompanije, kojoj je primarno da osigura Android licencu i bude povučena s “crne liste“ američke administracija, ali je svakako veliko ohrabrenje za sve one, koji su brinuli da će se kompanija iz Kine lako predati.

Huawei se 29. maja i zvanično žalio američkom pravosuđu i tražio ubrzan sudski postupak u kojem Huawei pokušava da ospori ustavnost zabrane poslovanja u SAD, jer Donald Tramp i njegova vlada nisu ponudili nijedan dokaz u vezi sa optužbama, koje stavljaju na teret kompaniji Huawei.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.