Najviši panoramski točak biće u Njujorku

Izvor: Blic, 01.Okt.2012, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviši panoramski točak biće u Njujorku

Najviši panoramski točak na svetu, veći od "Londonskog oka" i od onog u Singapuru, koji trenutno drži svetski rekord, biće sagrađen na Steten Ajlendu u Njujorku.

Njujork

Kako javljaju američki mediji, nova vrteška, visoka 190 metara, biće završena 2014, a naredne godine otvorena za javnost. Imaće 36 kapsula koje će svaka moći da primi do 40 putnika.

- Veliki njujorški točak biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedinstvena atrakcija, bez premca u svetu. Pogled sa njega će oduzimati dah - izjavio je gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg.

Masivna čelična konstrukcija, u koju će biti uloženo 230 miliona dolara, biće deo velikog turističkog kompleksa.

"Londonsko oko"

Njujorške vlasti su nedavno predstavile plan vredan 480 miliona dolara za preuređenje obala Steten Ajledna, jednog od pet gradskih okruga Njujorka, koju nameravaju da pretvore u turistički i komercijalni centar.

Gradski oci računaju da će točak privući 30.000 posetilaca dnevno tokom glavne turističke sezone, odnosno 4,5 miliona godišnje.

Njujorški točak će graditi kompanija Starnet koja je 1999. podigla "Londonsko oko" (135 metara).

Povezane vesti: Mećava zatrpala Njujork kao u filmu o apokalipsi
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Njujorški točak - najveći na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2012

Najviši panoramski točak na svetu, veći od "Londonskog oka" i od onog u Singapuru, koji trenutno drži svetski rekord, biće sagrađen na Steten Ajlendu u Njujorku...Kako javljaju američki mediji, nova vrteška, visoka 190 metara, biće završena 2014, a naredne godine otvorena za javnost. Imaće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.