Izvor: Nezavisne Novine, 23.Dec.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najsavremenija dijagnostika 24 časa dnevno

BANJALUKA - Laboratorijska dijagnostika iz područja biohemije, mikrobiologije, genetike i hispatologije od petka je dostupna svim Banjalučanima, ali i drugima, i to 24 časa dnevno.

U Ulici Jovana Dučića u centru Banjaluke u petak je otvorena "Aqualab plus" laboratorija opremljena sa najsavremenijim aparatima iz ove oblasti, a pacijenti će imati mogućnost da po pristupačnim cijenama urade pretrage koje im do sada nisu bile dostupne.

Siniša D. Vučinić, generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << direktor ovog dijagnostičkog lanca, kazao je da je njihov strateški partner kompanija "Synlab" iz Njemačke, sa više od 4.000 različitih laboratorijskih analiza, a koje ne radi nijedna druga ustanova ni državnog ni privatnog karaktera.

"U svom sastavu imamo tri ljekara specijaliste kliničke biohemije i još 19 farmaceuta biohemičara koji rade širom naših laboratorija. Imamo laboratorije u Zvorniku i Brčko distriktu i najveći smo dijagnostički lanac u cijeloj bivšoj Jugoslaviji", kazao je on.

Doktor Nađa Stupar, specijalista kliničke biohemije, posebno je istakla neinvazivne prenatalne genetičke testove kao oruđe koje će trudnicama dati mir do kraja trudnoće, a ljekarima pomoći u tome da se na svijet donese živo i zdravo dijete bez genetičkih mana i poremećaja, što je od velikog značaja kako za porodicu, tako i za društvo u cjelini.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.