Najnoviji koronavirus u Kini - evropskog porekla

Izvor: B92, 20.Jun.2020, 10:49

Najnoviji koronavirus u Kini - evropskog porekla

Poreklo Covida19 koji je uzrocnik najnovijeg sirenja zaraze u kineskom glavnom gradu Pekingu, je evropsko”, potvrdila je strucnjak SZO dr Maria van Kherkova.

Na redovnoj konferenicji za stampu ona je izjavila da je SZO dobila nekoliko sekvenci genoma koronavirusa iz Pekinga i da je potvrđeno njihovo "evropsko poreklo".

"Nova epidemija ne znači da se radi o drugom valu koronavirusa", rekao je direktor SZO za vanredne situacije, Majk Rajan (Mike Ryan).

Po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovim recima ako dođe do izbijanja novog zarista mora se odmah reagovati da bi se izbegao povratak na restriktivne mere zatvaranja.

Rajan je naglasio da bi svaka zemlja mogla imati sada drugi vrhunac zaraze koronavirusom, a zatim da se moze ocekivati i drugi val na jesen. Mogu se dogoditi obe pojave, pojasnio je.

“Da biste držali pod kontrolom sirenje Covida 19, neophodno je pratiti brojeve: broj zarzenih i situaciju u zdravstvenim ustanovama. Ako su bolnice ponovo pretrpane, u opasnosti, mora se brzo delovati da se ne bi našli u situaciji kao na vrhuncu pandemije ”, upozorio je Majk Rajan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najnoviji koronavirus u Kini, evropskog porekla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2020

Poreklo Covida19 koji je uzročnik najnovijeg širenja zaraze u kineskom glavnom gradu Pekingu, je evropsko, potvrdila je stručnjak Svetske Zdravstvene Organizacije (SZO) doktor Maria van Kherkova, navodi agencija Ansa...Na redovnoj konferenciji za štampu ona je izjavila da je SZO dobila nekoliko sekvenci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.