Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2017, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi reprezentativac Makedonije oblači dres Albanije

Najmlađi fudbaler koji je zaigrao za A selekciju Makedonije Tauljant Seferi odlučio je da igra za Albaniju.

On je kao 18-godišnjak debitovao za Makedoniju i zabilježio dva nastupa 2014. godine, ali od tada nije bio u timu.

Seferi je odbio poziv selektora mlade reprezetacije Makedonije Blagoja Mileskog i u izjavi za portal Lajmpres rekao da će igrati za mladu selekciju Albanije.

"Prije nekoliko dana dobio sam poziv od obje selekcije da nastupam, a odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sam da igram za Albaniju. Zahvaljujem Makedonskoj fudbalskoj federaciji, ali sam, zajedno sa mojom porodicom, odlučio da igram za Albaniju", rekao je Seferi.

Seferi, koji je rođen kao Sulejmanov u Kumanovu u novembru 1996. godine, nastupao je za sve mlade selekcije Makedonije od 15. do 21. godine.

On je na svom Facebook profilu napisao da ima veliko poštovanje prema Makedoniji, zemlji u kojoj je rođen i gdje je napravio prve fudbalske korake, ali da je u njemu pobijedila želja da predstavlja reprezentaciju njegove nacionalnosti, Albaniju.

Seferi je ponikao u Milanu iz Kumanova, 2011. je prešao u omladinski tim Rabotničkog, a za seniorsku ekipu je debitovao godinu dana kasnije.

U Jang Bojs prelazi 2015. godine, ali je zabilježio samo tri nastupa za ovaj švajcarski tim u protekle dvije sezone.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.