Najmanje tri osobe ubijene na plažama Akapulka

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 19:06

Najmanje tri osobe ubijene na plažama Akapulka

Najmanje tri osobe ubijene su na plažama meksičkog letovališta Akapulko prethodnih dana.

Jednu žrtvu ubio je napadač koji je došao sa mora čamcem i pobegao na isti način, preneo je Si-Bi-Es njuz.

Guverner pacifičke meksičke savezne države Gerero, u kojoj se nalazi Akapulko, izjavio je da je zadužio 60 naoružanih detektiva da patroliraju plažama nakon nedavnih nasilnih događaja.

Nasilje je nastavljeno uprkos prisustvu nekoliko hiljada vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pripadnika Nacionalne garde koji su raspoređeni u tom gradu, nakon što ga je u oktobru pogodio razoran uragan kategorije 5, Otis.

Tada su nastradale 52 osobe, a 32 se vode kao nestale, dok je naneta velika šteta skoro svim hotelima u Akapulku.

Samo deo oštećenih hotelskih soba, oko 5.000, je popravljeno. Uprkos velikom prisustvu vojske nivo nasilja koje sprovode bande se nije smanjio. Vlada meksičke države Sonora, koja se nalazi severno od Gerera, upozorila je da su narko karteli regrutovali lokalne mladiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HOROR U TURISTIČKOM RAJU Banda ubila najmanje tri osobe na plaži meksičkog letovališta

Izvor: Blic, 06.Feb.2024, 01:46

Najmanje tri osobe ubijene su na plažama meksičkog letovališta Akapulko prethodnih dana, a jednu žrtvu ubio je napadač koji je došao sa mora čamcem i pobegao na isti način, preneo je Si-Bi-Es njuz.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.