Najmanje šestoro poginulo u nevremenu u Evropi

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje šestoro poginulo u nevremenu u Evropi

Berlin -- Najmanje šestoro ljudi poginulo je u incidentima povezanim sa lošim vremenskim uslovima u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Vlasti tih zemalja upozorile su na rizik od lavina u severnim Alpima.

Nemačka policija je saopštila da je poginuo 44-godišnji muškarac u Vakersbergu u Bavarskoj kada su na njega, usled nagomilanog snega, pale grane drveta, prenela je agencija AP.

Poginula je i jedna žena u incidentu zbog nevremena u Bavarskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U Švajcarskoj je žena zatrpana snegom prošle sedmice u kantonu Uri preminula od zadobijenih povreda, saopštili su zvaničnici.

U Austriji su trojica skijaša poginula u lavinama tokom vikenda. Oko 40 spasilaca sa psima tragačima u potrazi je za dvojicom skijaša nedaleko od Hohenberga u Donjoj Austriji.

Zbog rizika od lavina, put i celo skijaško područje Hohkar je zatvoreno. U austrijskom regionu Štajermark i u nekim delovima nemačke pokrajine Bavarske danas su zatvorene škole.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.