Najmanje 20 mrtvih tokom Majke svih protesta

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 20 mrtvih tokom "Majke svih protesta"

Karakas -- Broj poginulih tokom protesta protiv vlade u Venecueli u protekle tri nedelje porastao je na 20, nakon što je u sukobima i pokušajima pljačke ubijeno 12 osoba.

Prema navodima Ministarstvo pravde šest osoba je povređeno.

Većina njih stradala je u okrugu EL Vale, u u jugoistočnom delu Karakasa, gde opozicioni lideri tvrde da se 13 osoba našlo na udaru električne stuje dok su pokušavali da opljačkaju pekaru, zaštićenu električnom ogradom, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AFP.

U Venecueli već nekoliko nedelja traju demonstracije protiv predsednika Nikolasa Madura nazvani "Majka svih protesta" .

Uprkos tome što ima jedne od najvećih rezervi nafte na svetu Venecuela je prošla kroz nekoliko godina visoke inflacije, povećanog kriminala i nedostatka osnovnih namirnica.

Protesti su održani širom zemlje, opisani su kao "drugi dan nezavisnosti Venecuele".

Novi redovni izbori zakazani su tek za 2019. godinu, ali opozicija navodi da je zemlja na rubu kolapsa. MMF očekuje ove godine inflaciju od 700%.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RASTE BROJ STRADALIH Najmanje 20 poginulih za tri nedelje protesta u Venecueli

Izvor: Blic, 22.Apr.2017

Broj poginulih tokom protesta protiv vlade u Venecueli, u protekle tri nedelje, porastao je na 20, nakon što je u sukobima i pokušajima pljačke 12 osoba stradalo tokom noći u Karakasu...Prema navodima Ministarstvo pravde šest osoba je povređeno...Većina njih stradala je u okrugu EL Vale, u u jugoistočnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.