Najmanje 130.000 preminulo, a da niko nije evidentirao

Izvor: B92, 18.Jun.2020, 15:23

Najmanje 130.000 preminulo, a da niko nije evidentirao

Najmanje 130.000 ljudi širom sveta preminulo je od koronavirusa a da niko zvanično nije to evidentirao, izvestio je BBC.

Prema preliminarnoj evidenciji mortaliteta od kovida 19 u 27 zemalja, može se zaključiti da postoji veliki broj smrtnih slučajeva koji nisu zavedeni kao posledica infekcije koronavirusom, ali njihov broj ipak daleko nadmašuje uobičajeni, prosečan broj preminulih koji se ne dovode u vezu ni sa kovidom 19, niti sa nekim drugim vanrednim razlogom.

Ovaj fenomen se naziva "višak smrtnosti", odnosno to je broj smrtnih slučajeva koji premašuje prosečan broj preminulih u nekoj zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.