Najmanje 10 žrtava poplava u Ugandi

Izvor: B92, 31.Jul.2022, 20:46

Najmanje 10 žrtava poplava u Ugandi

Najmanje 10 osoba je poginulo u poplavama usled obilne kiše u brdovitom istočnom delu Ugande, koja je potopila kuće i puteve, saopštio je danas Crveni krst.

"Ova katastrofa je uzrokovana uništavanjem životne sredine", saopštila je premijerka Ugande Robina Nabanja, prenosi AP, pozivajući se na pisanje lokalnih novina.

Žrtve su stanovnici oblasti Kapčorva i Mbale.

Mbale i obližnji okruzi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su posebno rizični kada su u pitanju poplave, jer su mnogi stanovnici izgradili kuće na obalama reka.

Iako su se stotine ljudi odazvale ranijem pozivu vlade Ugande da se presele, neki nastavljaju da se opiru, govoreći da im nije prijatno da napuste zemlju svojih predaka, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POPLAVE ODNELE NAJMANJE 10 ŽIVOTA U Ugandi kuće i putevi potopljeni, broj poginulih nije konačan (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 01.Avg.2022, 00:42

Najmanje deset osoba je poginulo u poplavama uzrokovanim jakim kišama na istoku Ugande, gde su potopljene kuće i putevi, saopšteno je danas iz Crvenog krsta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.