Najluđi automobili Salona u Tokiu

Izvor: Blic, 30.Okt.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najluđi automobili Salona u Tokiu

Salon automobila u Tokiu je godinama unazad poznat kao mesto gde konvencinalni dizajn automobila nije na ceni, a na ovogodišnjem izdanju su se lokalni proizvođači gotovo utrkivali ko će predstaviti luđu kreaciju na svom štandu.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Generalno, automobilska industrija je veoma ozbiljan posao koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne trpi previše

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

eksperimentisanja, međutim, proizvođači su našli način da odreše ruke svojim dizajnerskim odeljenjima, a to su koncept vozila.

Iako koncept vozila često privlače najviše pažnji na izložbama, ona retko kada dostignu serijsku proizvodnju, pre svega jer dizajenri sebi prosto daju previše slobode.

A kako izgleda kada japanski dizajneri sebi odreše ruke savršeno se može videti na ovim primerima sa aktuelnog Salona u Tokiu.

Honda MBEV Concept

Ovaj mali električni dvosed bagi ima mobilni paket baterija koji pokreće točkove i potpuno je podesiv po potrebama mušterije.

Honda Wander Walker Concept

Ovo vozilo treba shvatiti kao moderni skuter dostupan svima. U njega je ugrađen tablet koji pruža informacije o navigaciji, a tu je V2X sistem koji uz pomoć WiFi povezanosti pruža mogućnost roditeljima vlasnika Wander Walker-a da lociraju vozilo u svakom trenutku. Očigledno su kreatori ovog vozila zaboravili kako je biti u tinejdžer.

Daihatsu Noriori

Svake godine se možete pouzdati da će japanski proizvođač mini automobila Daihatsu iznenaditi na Salonu u Tokiju, a ni ova godina nije izuzetak. Noriori je kockasti minibus namenjen osobama sa teškoćama u kretanju. Njegov niski pod je pogodan za pristup invalidskih kolica, a tu su i klizeća vrata koja dodatno olakšavaju ulazak u unutrašnjost kojoj ima mesta za dvoja invalidskih kolica.

Exmachina Ultra Lightweight Vehicle

Ne možete da stanete na parking mesto? Nema problema, samo sklopite vaš automobil. Ovo je početna ideja iza "podesivog" Exmachina Ultra Lightweight Vehicle električnog koncepta. Prtiskom jednog dugmeta se međuosovinsko rastojanje ovog mališana dodatno smanjuje, a karoserija se izdiže i smanjuje dimenzije automobila.

Firma je prilično smaouverena pa tvrdi da će serijska verzija sa prodajom krenuti već sledeće godine u Japanu uz cenu od oko 25.000 evra.

Honda Wander Stand

Neko u Hondinom dizajnerskom odeljenju očigledno voli da se zabavlja što jasno pokazuje novi "Wander Stand" koncept. Ova kabina na točkovima je visoka 1,848mm, široka 1,249mm i dugačka 1,991mm, a može da se vozi unapred, unazad i dijagonalno i pruža mesta za dva putnika.

Toyota Kikai

Tojota "kikai" je u punom smislu koncept jer je njegov kreator dobio potpunu slobodu tokom stvaranja. Rezultat je trosed sa ogoljenom mehanikom u stimpank stilu koji nikada ne bi ispunio nijedne sigurnosne propise.

Alphard Hercule Concept

Stvoren od strane "Auto Body" firme i baziran na Tojota "Alphard MPV", ovaj prototip je prepoznatljiv po masivnoj prednjoj rešetki koja kao da je preuzeta sa nekog od vozila iz Med Meksa i poprilično nespretno nalepljena na uglađenu karoseriju konvencionalnog multinamenskog vozila.

Nissan Teatro for Dayz

Društvene mreže polako prodiru u sve pore ljudskih života, a Nisan je odlučio da prvi predstavi i automobil potpuno posvećen životu na internetu. Salonska unutrašnjost je dizajnirana pre svega oko ideje kako da brže proverite sve vesti na društvenim mrežama nego za vožnju pa su sve površine prekrivene digitalnim displejevima, dok su konvencionalni dugmići i prekidači zamenjeni glasovnim komandama i senzorima kretanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.