Najjednostavniji recept za česnicu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2019, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najjednostavniji recept za česnicu

Česnica se tradicionalno sprema za Božić, i drugačija je u različitim krajevima Srbije – negde se pravi kao pogača, negde je slatka i pravi se sa orasima, medom...

Ukoliko želite nešto jednostavno ili možda niste naročito vešti u kuhinji, ovaj laki recept će vam pomoći da ipak umesite dobru česnicu.

Sastojci:

Kilogram brašna

Kašičica soli

Voda

Malo praška za pecivo (na vrh kašičice)

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Priprema:

U veću posudu stavite brašno, prašak za pecivo, kašičicu soli i postepeno dodajte vodu (sobne temperature), tako da zamesite testo srednje tvrdoće. Najbolje je da vodu sipate polako, kako biste izbegli da testo postane previše lepljivo.

Kada ste dobro zamesili tako da postane glatko, u njega dodajte novčić, pasulj, kukuruz... i ponovo zamesite, kako se ne bi videlo gde se šta nalazi. Ako želite da je ukrašavate, odvojite komad testa i oblikujte ukrase po želji.

Ostavite testo da nadođe 20 minuta do pola sata, a zatim je stavite u pleh koji ste prethodno podmazali uljem.

Pecite česnicu na 200 stepeni dok ne dobije zlatno-braon boju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.