Najcrnji dan za majke u Napulju

Izvor: B92, 16.Okt.2020, 12:04

"Najcrnji" dan za majke u Napulju

Rim -- Danas u Napulju protestuju majke, zajedno sa svojom decom, piše onlajn novina “Fanpejdz”.

One protestuju zbog odluke predsednika regiona Kampanja Vičenca de Luke da do kraja oktobra zatvori škole zbog porasta zaraženih od kovid 19.

Majke su se s decom okupile pred sedištem regionalne vlade, a na plakatima, između ostalog, piše da je "odluka o zatvaranju direktne nastave proizvela jedan od najcrnjih dana".

Gradonačelnik Napulja Luiđi de Mađistris, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se često ne slaže sa odlukama predsednika regiona, izjavio je za televiziju da će po njemu "škole ostati zatvorene sve do Božića".

Po rečima De Mađistrisa, umesto zatvaranja škola, bilo je dovoljno uvesti neke mere kao što je različit raspored dolaska dece u školu, zatvoriti samo one škole gde je identifikovano žarište, i komibinovati nastavu u razredu i onlajn.

"Zatvaranjem škola rizikujemo pedagošku i obrazovnu katastrofu za celu generaciju", izjavio je gradonačlenik Napulja.

Uporedio s nezadovoljnim majkama, u Napulju protestuju i vozači školskih autobusa koji su zbog zatvaranje škola ostali bez posla.

Dugačka kolona od oko 40 "žutih autobuša" prošla je ka sedištu regionale vlade, piše "Fanpejdz".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italija: Protest roditelja zbog zatvaranja škola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2020

Danas u Napulju protestuju majke, zajedno sa svojom decom, zbog odluke predsednika regiona Kampanja Vičenca de Luke da do kraja oktobra zatvori škole zbog porasta zaraženih od kvida-19, piše onlajn novina "Fanpejdz"...Majke su se s decom okupile pred sedištem regionalne vade a na plakatima, između...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.