Najbolji prinosi kukuruza u Sremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji prinosi kukuruza u Sremu

SREMSKA MITROVICA -

Prinosi kukuruza u Sremu, proletos zasejanog na preko 135 hiljada hektara, na početku berbe su izuzetno dobri i bez premca su u zemlji, s obzirom da se u proseku kreću iznad devet tona po jedinici površine, potvrđeno je Tanjugu u Regionalnoj privrednoj komori.

U komori kažu da se u istočnom delu regiona ubere i više od 10 tona po hektaru.

Ipak, treba biti oprezan u pogledu konačnog ishoda berbe, jer je reč o malim površinama na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je berba obavljena i u pitanju su uglavnom poljoprivredna gazdinstva na kojima su primenjene sve potrebne agrotehničke mere, kažu stručnjaci.

Izvesno je da će biti zabeležen i vrlo dobar rod semenskog kukuruza, proletos zasejanog na gotovo hiljadu hektara.

Do sada je berba obavljena na trećini zasejanih površina, dok se rod u proseku kreće od 4,1 tone po hektaru, a u rumskoj opštini registrovan je rod od cak deset tona po jedinici površine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VRLO DOBAR ROD SEMENSKOG KUKURUZA

Izvor: Kurir, 07.Okt.2010

SREMSKA MITROVICA - Prinosi kukuruza u Sremu, proletos zasejanog na preko 135.000 hektara, na početku berbe su izuzetno dobri i bez premca su u zemlji, budući da su proseku iznad devet tona po jedinici površine, rečeno je u Regionalnoj..SREMSKA MITROVICA - Prinosi kukuruza u Sremu, proletos zasejanog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.