Izvor: Blic, 30.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji iz drugarstva

Najbolji iz drugarstva

NIŠ - Svi učenici III/5 u niškoj gimnaziji '9. maj' bili su presrećni kada su saznali da su ih profesori izabrali za najbolje odeljenje i da će prvi biti predstavljeni u 'Blicovoj' seriji o najboljim razredima srpskih škola.

Kada smo učenike III/5 upitali u čemu su najbolji i koje su njihove školske ocene najvrednije, 29 đaka je odgovorilo da su u mnogo čemu dobri, ali su najbolji iz predmeta koji se ne nalazi u školskom dnevniku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a to je drugarstvo.

- Dobri smo drugovi. Nije važno ko je kakav učenik, svi smo spremni da pomognemo jedni drugima - priča Božidar Videnović.

Na kraju drugog razreda sadašnje III/5 imalo je samo četiri odlikaša. Ali nije sve u ocenama. Ovi sedamnaestogodišnjaci kažu da je najvažnije ko je kakav čovek.

Direktor Nebojša Lekić kaže da u školi postoje bolja odeljenja po uspehu. Ali učenici III/5 imaju najmanje izostanaka.

Andrija Hadžić, koji je u ovo odelenje došao pre dva nepuna meseca nije verovao da će u njemu steći toliko dobrih drugara. Andriju zadirkuju da se pokazao na ekskurziji u Grčkoj kada je slomio mnoga srca vršnjakinjama iz jedne čačanske škole.

Zanimljivost III/5 je i to što je u njemu samo osam momaka. Momci sede u sredini učionice, a devojke su oko njih. Devojke se zafrkavaju i kažu da ih tako čuvaju.

- Ako razmišljate kao pesimisti, možete zaključiti da nijedno odeljenje nema tako malo momaka, a optimisti će reći da nijedno odeljenje nema toliko lepih devojaka. Mi smo kao neka jedinica za specijalne operacije - kaže Božidar Videnović.

Momci su nam u poverenju saopštili da je njihova drugarica Ana Šćepanović najpopularnija devojka.

- Ponosni smo na nju! Kad bismo birali mis škole, imala bi najveće šanse - rekli su njeni drugovi.

Vesna Torović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.