Najavljen protest u Podgorici zbog sramotne odluke

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 20:06

Najavljen protest u Podgorici zbog "sramotne odluke"

Grupa građana Cetinja pozvala je sve crnogorske građane da se pridruže sutra protestu u 18 h u Podgorici ispred, kako su naveli, ''izdajničke Vlade Crne Gore''.

U saopštenju poručuju da će težiti ''da Crna Gora ne bude budžak srpskoga sveta, već bastion multikulturalizma, slobodarstva i građanskog sklada'', preneo je portal CdM.

Povodom upisivanja manastira na Cetinju u imovinu Mitropolije crnogorsko-primorske, ističu da je potonjom "sramotnom odlukom Uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za katastar i državnu imovinu Crne Gore dovršen čin koji je marionetska Vlada u Podgorici započela 5. septembra ove godine".

"Prvo su gumenim mecima, šok bombama, stotinama suzavaca i privatnim bagerima rasterali demonstrante koji su se gušili na cetinjskim ulicama, a onda su uz pomoć vojske, policije i kriminalaca s dugim cevima intronizacijom nedostojnoga Jovana Mićovića detronizovali crnogorsku slobodu", navode u saopštenju.

Kazali su da je "izdajnička crna trojka na vlasti - Krivokapić, Abazović i Bečić", na čelo crnogorskih institucija postavila izrode, izdajnike i tuđe sluge koji će sve u Crnoj Gori, naglašavaju u saopštenju, podrediti planovima Srpskoga sveta Aleksandra Vučića.

"Samo se u ovakvoj nesretnoj Crnoj Gori može desiti da direktor Uprave za katastar i državnu imovinu svojom odlukom prepisuje u vlasništvo druge države najveće svetilište crnogorske državne slobode - Cetinjski manastir!", naveli su oni.

"Nećemo više pitati ni Krivokapića ni Abazovića ni Bečića ni cetinjske Uraše je li ih stid što Cetinjski manastir pokloniše državi Srbiji jer se stideti ne može ko obraza nema. Svim legalnim sredstvima borićemo se da se pokažemo doslednim baštinicima svoje tradicije i težiti da ova zemlja ne bude budžak Srpskoga sveta no bastion multikulturalizma, slobodarstva i građanskog sklada", navodi se u saopštenju grupe građana Cetinja.

Prvi korak ka tome cilju jeste, kako kažu, pad izdajničke Vlade.

Cetinjski manastir upisan je kao svojina Mitropolije crnogorsko primorske, rekao je ranije danas televiziji Vijesti v.d. direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Koča Đurišić.

On kaže da je Uprava, odnosno njena Područna jedinica Cetinje, tako samo ispravila grešku, na osnovu Rešenja iz 1996. godine, po kojem su objekti i imovina Cetinjskog manastira bili svojina tog manastira, a u kompjutersku bazu je, kako kaže, umesto svojina, unesen pojam korišćenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.