Nagradni vikend u Petnici za finaliste IT karavana

Izvor: RTS, 21.Maj.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagradni vikend u Petnici za finaliste IT karavana

Pobednički timovi IT karavana na gradskim takmičenjima pripremali su se u Petnici za finale, koje se održava 22. maja u Beogradu. Nacionalnu medijsku kampanju posvećenu razvoju digitalnih veština i jačanju onlajn zaštite dece i mladih sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Radio-televizija Srbije.
Finalisti IT karavana, programa Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za digitalnu pismenost i bezbednost osnovaca, proveli su nagradni vikend u Naučnoistraživačkoj stanici Petnica. 

O programu nagradnog vikenda u Petnici za pobednike gradskih takmičenja u okviru IT karavana, govorila je Tatjana Matić, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Deca su imala zadatak da tokom vikenda u Petnici pripreme finalne projekte na temu "Face interneta", koje će izlagati u finalnom takmičenju 22. maja 2019. u Beogradskom Domu omladine.
Jednu od radionica za pripremu i izradu projekata vodi učiteljica Ljiljana Lazarević. Ona je govorila o ciljevima te radionice a učenici čačanske OŠ "Dragiša Mišović" i OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u Tutinu, objasnili su kako je izgledao proces osmišljavanja ideja.
U jednoj od radionica u Petnici deca će vežbati javni nastup sa glumicom Brankicom Sebastijanović, kako bi se pripremili za izlaganje svog projekta, rekla je Tatjana Matić.
Nina Jevtić je rukovodilac programa i vežbi iz hemije, dok je laboratorijske vežbe iz biologije vodila Nevena Vukojičić.
Cilj vikenda u Petnici je da deca nešto nauče, da se upoznaju i da pomognu jedni drugima u razvijanju svojih ideja i projekata, istakla je učiteljica Ljiljana Lazarević.
Deca su uživala u vežbama, radionicama, učenju i, kako su rekli đaci beogradske OŠ "Drinka Pavlović", najviše u druženju sa vršnjacima iz drugih škola.
Učenicima iz Beograda, Zrenjanina, Novog Pazara, Niša i Čačka i njihovim nastavnicima državna sekretarka u Ministarstvu Tatjana Matić poručila da su oni pobednici IT karavana - bez obzira na krajnji ishod takmičenja. 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.