Nagrađen je genocid

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nagrađen je genocid"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kaže da je danas u Stokholmu nagrađen genocid, naglašavajući da je dodela nagrade poražavajuća.

Komšić ke komentarisao za Fenu čin dodele Nobelove nagrade austrijskom piscu Peteru Handkeu kojem je danas u Stokholmu na svečanoj ceremoniji i zvanično uručena Nobelova nagrada za književnost, piše Klix.ba.

"Danas je nagrađen genocid. Oni koji su ga nagradili, trebalo bi da se duboko stide toga. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Od dobitnika nagrade i čoveka koji veliča genocid, mržnja se mogla i očekivati, ali mržnja od strane onih koji su mu nagradu dali jeste poražavajuća", rekao je.

On je dodao kako sada pred čovečanstvom predstoji zadatak da se izbori s mržnjom prema žrtvama genocida.

"Ovo je čin mržnje prema žrtvama genocida. Pred čovečanstvom, pred nama svima, pred civilizacijom, ali u ovom slučaju i pred ljudima od knjige i rieči stoji zadatak da se izborimo s mržnjom prema žrtvama genocida u našoj državi", kazao je Komšić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.