Nagrade ambasadorima – prijateljima Sandžaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2010, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade ambasadorima – prijateljima Sandžaka

NOVI PAZAR -

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović uručio je danas u Novom Pazaru novembarske nagrade ambasadorima pet zemalja koji su pomogli razvoj Sandžaka.

"Nadam se da ćemo 29. novembra iduće godine, na dan oslobođenja Novog Pazara od fašista u Drugom svetskom ratu, novembarske nagrade moći da uručimo i drugim ambasadorima koji će se uključiti sa podrškom razvoja ovog nerazvijenog grada", rekao je Mahmutović na konferenciji za novinare na kojoj su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i strani ambasadori iz neformalne grupe Prijatelji Sandžaka.

Mahmutović je boravak grupe diplomata u gradu okarakterisao kao veoma značajnu posetu, koja će doprineti ekonomskom oporavku.

Na pitanje šta je lokalna samouprava učinila da pospeši investicije u Novom Pazaru, on je odgovorio da više slobodnih lokacija čeka takve zahteve.

"Reč je o slobodnom prostoru nekadašnjeg Kombinata Raška, kojeg smo radi lakše prodaje podelili u 39 celina, kao i još niz lokacija koje smo na području grada definisali kao vlasništvo grada", rekao je Mahmutović.

"Lokalna samouprava je ekonomski napredak prepoznala kao najznačajniji zadatak svih koji žive i rade u Novom Pazaru, gde svega 17.000 ljudi radi, dok 22.000 čeka na posao", rekao je Mahmutović.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos rekao je u ime svojih kolega da zajednička poseta Novom Pazaru odražava nameru tih zemlaja da podrže razvoj tog dela Srbije.

"Na ovom području je neophodan regionalni i ekonomski razvoj, a mi (diplomate) od vas očekujemo ideje na koji način možemo da pomognemo u tome", rekao je Kipreos.

Uhapšen vehabija?

Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru uhapsili su danas oko 13 sati u centru grada, nedaleko od zgrade Gradske uprave, osobu čiji se identitet utvrđuje.

Prema načinu oblačenja, reč je o pripadniku vehabijskog pokreta koji kod sebe, kako je Tanjugu rečeno u Policijskoj upravi Novi Pazar, nije imao ličnu kartu.

U Novom Pazaru su pojačane bezbednosne mere s obzirom na to da u tom gradu danas i sutra boravi desetak ambasadora među kojima su i Nemačke, Francuske, Velike Britanije i SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.