Nagrada za kampanju Hronike pretnji

Izvor: B92, 13.Okt.2014, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za kampanju Hronike pretnji

Na najeminentnijem regionalnom festivalu kreativnosti Golden Drum u Portorožu, agencija “Sači end Sači” Beograd osvojila je Silver Drum nagradu.

Nagrada je osvojena u kategoriji integrisanih kampanja sa radom pod nazivom "Hronike pretnji".

"Hronike pretnji" je projekat iniciran od strane Komisije za istraživanje ubistava novinara i Kancelarije za slobodu medija OEBS s ciljem da se pokaže javnosti kako se osećaju novinari kada im prete.

To je otvorilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliku debatu u Srbiji o vrstama pretnji koje novinari svakodnevno dobijaju. Shodno tome, nerešeni slučajevi ubistava novinara koji su bili godinama zaboravljeni su ponovo otvoreni, i to je postala glavna tema na info kanalima kao i na društvenim mrežama. To je rezultiralo podizanjem optužnice za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije posle 15 godina. Takođe, ponovo su otvorene i istrage o slučajevima ubistva Radislave Dade Vujasinović i Milana Pantića.

Ova kampanja je u junu ove godine osvojila Bronzanog lava na najprestižnijem svetskom advertajzing festivalu u Kanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.