Nagrada za Olju Bećković

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za Olju Bećković

Beograd -- Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković dobitnica je nagrade za uređivanje "Dimitrije Davidović".

Udruženje novinara Srbije obeležilo je 131. godinu rada tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada novinarima za rad u protekloj godini.

Emisija Utisak nedelje, postoji već 20 godina. Urednica i autorka te emisije, Olja Bećković, prema oceni žirija, čitavo to vreme provokativno, polemično i zabavno tumači prilike u Srbiji.

" Traje nezamislivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogo , ja govorim 20 godina , odnosno traje i duže , od 1991, to je ko zna matematiku još malo više od 20 . Koliko god to zvuči kao teška prozetina , ja mislim da će trajati dokle god neko bude hteo da je gleda", kaže Bećkovićeva.

Nagrada "Bogdan Tirnanić" za najbolji komentar ili kolumnu dodeljena je uredniku Političke rubrike dnevnog lista Danas Nikoli Tomiću za tekst "Anatomija vrha Demokratske stranke" koji je nagovestio sukob i rasplet događaja u toj stranci.

"Nadam se , mada me stvarnost malo malo pa razuveri da se novinarstvo i uopšte javnost u Srbiji oslobađaju ne samo stega već i loših navika , ne samo iz neposredne prošlosti već zadnjih decenija . Kažem realnost je daleko od idealne , tabloidizacija ne samo medija , već celokupne javnosti i političke scene galopira , ali recimo da je ova nagrada još jedna nada da se ipak nešto u nekom dobrom pravcu menja", kaže Tomić.

Nagrada za životno delo posthumno je dodeljena bivšem uredniku Blica i nedeljnika NIN Srđanu Radouloviću. Nagrada Laza Kostić u kategoriji vest-izveštaj pripala je Ivanu Raduloviću dopisniku lista Večerenje novosti a u kategoriji reportaže dopisniku lista Blic Vladimiru Lojanici. U kategoriji fotografije nagrađen je fotoreporter Večernjih novosti Zoran Jovanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Olja Bećković

Izvor: Danas, 23.Dec.2012, 17:37

„Dobar deo novinara meni deset godina uzima titulu novinara i na kraju sam se složila. I sad mogu da kažem - okej, nisam novinar. Ali nisam ni politički establišment. Ja sam Olja Bećković. I to sam bila od početka“, istakla je nedavno u jednom intervjuu autorka emisije „Utisak nedelje“....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.