Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2024, 14:15

Nagrada "Meša Selimović" u rukama Selimira Radulovića

Nagrada "Meša Selimović" za knjigu godine, koju 36. put dodeljuju "Večernje novosti", svečano je uručena na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, srušene u nemačkom bombardovanju 6. aprila 1941. godine. Odlukom žirija, nagradu je dobio Selimir Radulović za pesničku zbirku "Zapis na stubu, jerusalimskom" u izdanju "Lagune".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Selimiru Raduloviću uručena nagrada "Meša Selimović"

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2024

Ceremonija je upriličena na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu srušene Narodne biblioteke. Raduloviću, autoru 12 pesničkih knjiga, pripala je plaketa, reljef sa likom Selimovića (1910-1982), povelja, kao i novčana nagrada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.