Nagrada “Mali princ” Adnadinu Jašareviću

Izvor: SandzakPress.net, 06.Nov.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada “Mali princ” Adnadinu Jašareviću

Bijelo Polje – Glavna nagrada Dječjeg festivala “Vezeni most”, ove godine pripala je piscu iz BiH Adnadinu Jašareviću, za knjigu „Tamo iza“. Za nagradu Mali princ na 11. susretima dječijih pisaca održanim u Tuzli, ”nadmetali” su se književnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. „Iznenađen sam nagradom i počastvovan. Nisam očekivao nagradu, ne zato što sam skroman, jer zam da sam napisao dobru knjigu, već zato što su u konkurenciji bili istaknuti dječji >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << pisci, poput Bjelopoljke Blage Žurić. Ovo je najznačajnija nagrada na Balkanu za knjigu uopšte, uz nagradu „Meša Selimović, te stoga imponuje samo se i kandidovati, a kamoli dobiti ovakvo priznanje”, kazao je za Radio Bijelo Polje dobitnik „Malog princa”Adnadin Jašarević. On je podsjjetio da je knjiga „Tamo iza”, prvi promovisana na ovogodišnjem REFESTICON-u, te stoga, kako reče, nagrada pripada i ovom festivalu. Adnadin Jašarević je Zeničanin, novinar i već drugi mandat direktor Muzeja grada Zenice. Autor je devet knjiga, među kojima i prvog bh. romana epske fantastike. Do sada je nagrađivan na tradicionalnom konkursu za kratku novinarsku priču “Naše riječi”, a za knjigu priča “Kuća bez prozora” dobitnik je književne nagrade za najbolju knjigu objavljenu 2007. Jašarević je i predsjednik žirija Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON, koji se održava u Bijelom Polju. Za nagradu “Mali princ ” ove godine su bili nominovani Ranko Pavlović iz BiH, Dragomir Ćulafić i Blaga Žurić iz Crne Gore, Nada Mihaljević i Sanja Polak iz Hrvatske, Dejan Aleksić i Dušan Pop Đurđev iz Srbije. (radiobijelopolje)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Adnadin Jašarević dobio nagradu ''Mali princ''

Izvor: Art-anima.com, 06.Nov.2014

"Mali princ", glavna nagrada Međunarodnog dečjeg festivala "Vezeni most", koja se dodeljuje za najbolju dečju knjigu objavljenu prethodne godine u regionu, pripala je piscu i bosanskohercegovačkom promoteru fantastike Adnadinu Jašareviću za roman "Tamoiza". ..U izjavi za medije, Jašarević ističe...

Nastavak na Art-anima.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.