Nagrada Jovan Ćirilov koreografu Papajoanou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2018, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Jovan Ćirilov" koreografu Papajoanou

Žiri 14. Beogradskog festivala igre saopštio je danas da je nagrada "Jovan Ćirilov - za korak dalje" pripala je grčkom vizuelnom umetniku, reditelju i koreografu Dimitrisu Papajoanou.

Nagrada se dodeljuje za komad "Nigde" koji je izvela holandska trupa Introdans, 29. marta prošle godine, navodi se u saopštenju.

"Ono što čini rukopis Dimitrisa Papajoanua posve posebnim, jeste sposobnost da kreira čistu magiju sa minimalnim sredstvima. Kratka, ali impresivna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << scena u ovoj produkciji, savršena je ilustracija: dugi niz igrača otkriva i svlači jedan par, dok ruke ansambla formiraju očaravajuće ustalasalo more", navodi se u saopštenju žirija.

Sa čvrstim korenima u oblasti likovne umetnosti, Dimitris Papajoanu (Atina, 1964) je u ranoj mladosti postao poznat kao strip crtač i slikar, da bi kasnije svoju pažnju usmerio ka scenskim umetnostima kao direktor, koreograf, izvođač i dizajner scenografije, kostima i svetla.

Osnovao je Plesni teatar Edafos 1986. godine, trupu koja je postala pokretač njegovih jedinstvenih produkcija - hibrida eksperimentalne igre, fizičkog teatra i scenske umetnosti.

Uručenje nagrade "Jovan Ćirilov - za korak dalje" planirano je za 12. mart, u Skupštini grada.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.