Nagrada Darko Kraljić Zoranu Simjanoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Darko Kraljić" Zoranu Simjanoviću

Udruženje kompozitora Srbije dodelilo je nagradu "Darko Kraljić" za muzičko stvaralaštvo/životno delo u domenu popularne muzike za 2018. godinu kompozitoru Zoranu Simjanoviću.

Stručni žiri u sastavu Radoslav Graić (predsednik), kompozitori Radivoje Rade Radivojević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović jednoglasno je doneo ovu odluku.

U obrazloženju je navedeno da je Simjanović jedan od najistaknutijih i najuspešnijih kompozitora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpske filmske muzike i da njegov izuzetno bogat autorski opus imponuje vrhunskim kvalitetom i raznovrsnošću što daje posebnu težinu i lepotu njegovom stvaralaštvu.

Žiri podseća da je Simjanović komponovao muziku za 66 igranih filmova, 55 televizijskih filmova i serija, više od 50 dokumentarnih i crtanih filmova i 40 pozorišnih predstava.

Dobitnik je više od 20 nagrada i priznanja među kojima se izdvajaju dve Zlatne arene na Jugoslovenskom filmskom festivalu u Puli za muziku u filmovima "Miris poljskog cveća" i "Balkan ekspres".

Žiri je istakao i njegovu muziku u filmovima i serijama "Grlom u jagode", "Specijalno vaspitanje", „Nacionalna klasa", „Petrijin venac", „Tango argentino"...

Nagrada "Darko Kraljić", čiji je pokrovitelj Sokoj, podrazumeva organizovanje autorskog koncerta na kome se laureatu uručuje statueta sa likom Darka Kraljića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nagrada Darko Kraljić Zoranu Simjanoviću

Izvor: SEEcult.org, 06.Nov.2018

Udruženje kompozitora Srbije dodelilo je nagradu “Darko Kraljić” za životno delo u domenu popularne muzike za 2018. godinu kompozitoru Zoranu Simjanoviću. Ističući da je Simjanović jedan od najistaknutijih i najuspešnijih kompozitora srpske filmske muzike, stručni žiri naveo je da njegov...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.