Nagi aktivisti protestuju sutra u Beogradu za zaštitu životinja

Izvor: Blic, 17.Nov.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagi aktivisti protestuju sutra u Beogradu za zaštitu životinja

Udruženje "Sloboda za životinje" najavilo je da će sutra u Beogradu nagi aktivisti protestovati protiv nošenja odeće od životinjskog krzna. Protest "Za Srbiju bez krzna" biće organizovan na centralnom beogradskom Trgu Republike od 11 do 12 časova. Organizatori kažu da će to biti "goli performans".

Aktivisti će nagi ležati u "krvavim" kostimima na gomili na pločniku, pokazujući simboliku životinja odranih na farmama, od kojih su mnoge ubijene još žive.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Cilj je da skrenemo pažnju javnosti na svu okrutnost industrije krzna i besmisao ubijanja životinja u svrhu proizvodnje krznene odeće zbog mode i glamura, kao i na posledice po životnu sredinu i da produbimo saosećajnost građana Srbije za nezamislivu patnju koju trpe životinje u farmama za krzno", navodi Udruženje "Sloboda za životinje".

Protest se organizuje u okviru Nedelje borbe protiv krzna koja se krajem novembra obeležava širom sveta. Udruženje navodi da je kineska modna industrija jedna od najokrutnijih. Pored zečeva, lisica, rakuna i ostalih tipičnih krznaša u toj zemlji godišnje se ubije i više od dva ipo miliona pasa i mačaka.

"Da bi se dobio jedan krzneni kaput ili bunda, potrebno je da se ubije do 15 pasa, ili: do 20 dabrova, do 22 lisice, do 24 mačke, do 30 rakuna, do 34 nutrije, do 40 oposuma, do 200 činčila, do 240 hermelina, ili do 400 veverica", ukazuju aktivisti za zaštitu životinja.

Povezane vesti: Protest zbog "medijske i šinterske hajke" na pse

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protiv odeće od krzna - goli performans

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2011

BEOGRAD -..Udruženje "Sloboda za životinje" najavilo je da će sutra u Beogradu nagi aktivisti protestovati protiv nošenja odeće od životinjskog krzna...Protest "Za Srbiju bez krzna" biće organizovan na centralnom beogradskom Trgu Republike od 11 do 12 časova...Organizatori kažu da će to biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Golotinjom protiv krzna

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2011

Goli aktivisti udruženja za zaštitu životinja protestovaće u petak u centru Beograda protiv nošenja odeće od krzna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Beogradu sutra protest nagih aktivista

Izvor: Šumadija Press, 17.Nov.2011

Udruženje "Sloboda za životinje" najavilo je da će sutra u Beogradu nagi aktivisti protestovati protiv nošenja odeće od životinjskog krzna.

Nastavak na Šumadija Press...

Skidaju se goli u centru zbog životinja

Izvor: Glas javnosti, 18.Nov.2011, 08:38

BEOGRAD - Udruženje "Sloboda za životinje" najavilo je da će danas u..Beogradu nagi aktivisti protestovati protiv nošenja odeće od..životinjskog krzna...Protest "Za Srbiju bez krzna" biće organizovan na centralnom beogradskom Trgu Republike od 11 do 12 časova...Organizatori kažu da će to biti...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.