Nadzorni odbor prijavio zbog smjene

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadzorni odbor prijavio zbog smjene

SARAJEVO - Ramiz Džaferović, smijenjeni predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH, predao je danas Kantonalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Nadzornog odbora ove banke, a zbog nezakonite smjene i njega i cijelog Upravnog odbora prije deset dana.

"Moj advokat je predao krivičnu prijavu jer je Nadzorni odbor prekršio zakon smijenivši mene i kompletnu upravu, a potom je mimo zakona imenovao predsjednikom nepostojeće uprave političkog komesara SDP-a i mog bivšeg zamjenika Borislava >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Trlina. To je mimo zakona, jer smjenom predsjednika smjenjuje se i kompletan Upravni odbor, a on je bio dio tog odbora", rekao je Džaferović.

Ističe da će u utorak u 10 sati biti ponovo saslušan kod državnog tužioca, a u vezi s poslovima u namjenskoj industriji, te drugim slučajevima u kojima je Razvojna banka davala kredite.

Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kazao je da je krivična prijava koju je podnio Džaferović danas zaprimljena u Tužilaštvu, te da je to sve ono što u ovom trenutku može reći. Potvrdio je da je formiran i predmet na osnovu zahtjeva koji je Džaferović uputio Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, a u vezi je s pet firmi o kojima je govorio i u javnosti. Rekao je da isti predmet ima i Tužilaštvo BiH, te da će se, vjerovatno, naknadno utvrditi ko će preuzeti predmet.

Prošle sedmice Džaferović je kao svjedok saslušavan u Tužilaštvu BiH, a predmet istrage je i pet firmi "Saz Monting" d.o.o Maglaj, "Kera Steel Team" d.o.o Mostar, "Krivaja" Zavidovići, "Pretis" Vogošća i "Gikl" Tuzla.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

»Nikšić pokleknuo pred ucjenama«

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2014, 20:52

SARAJEVO - Ramiz Džaferović, smijenjeni predsjednik Upravnog odbora Razvojne banke FBiH, danas je rekao da iza njegove smjene stoji Nermin Nikšić, premijer FBiH, koji je "pokleknuo" pred ucjenama Amira Zukića, generalnog sekretara SDA, i Adila Osmanovića, ministra za izbjeglice u federalnoj vladi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.