Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadležni bez reakcija posle ispovesti Marije Mali

Pet dana nema reakcija nadležnih na ispovest Marije Mali. Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava rekla je u Novom danu N1 televizije da navodi Marije Mali treba da se ispitaju uz konstataciju da su i drugi gubili starateljstvo, ali da se nisu obraćali javnosti.

Izvor: N1

Bivša supruga gradonačelnika Beograda, progovorila je o aferama nekadašnjeg muža za portal KRIK ukazujući na sudski postupak kojim je izgubila starateljstvo nad troje dece.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Na listi institucija bez reakcije na navode bivše žene prvog čoveka prestonice je i Kancelarije za ljudska i manjinska prava. Umesto odgovarajućim postupkom, direktorka tog vladinog tela reagovala je pitanjem: koliko je funkcionalan roditelj koji poput Marije Mali svoju decu eksponira javnosti? Naime, Suzana Paunović sumnja da je potez nekadašnje supruge gradonačenika Beograda - glas očaja.

"Ne verujem da je toliko očajna. Ne verujem zato što vidim iz izjava koje ona daje ovde više stavlja jedan politički kontekst i neke druge okolnosti nego ono što jeste interes dece", rekla je Paunović.

Na konstatacije novinarke N1 da je bivša supruga Malog rekla da je povod da se obrati medijima to što više ne zna kome da se obrati pošto je država nije zaštitila, Paunović je rekla:

"Pa, znate kako. Postoji veliki broj porodica u kojima je poveravanje urađeno prema proceni Centra za socijalni rad i doneta odluka od strane suda u interesu dece, pa se ti roditelji nisu obraćali na ovakav način i tražili zaštitu od javnosti".

Ovakvo relativizovanje izjave bivše žene gradonačelnika prestonice je skandalozno tvrdi Snježana Milivojević. Profesorka javnog mnjenja Fakulteta političkih nauka podseća: zna se šta je mandat Kancelarije za ljudska i manjinska prava i misli da bi to vladino telo trebalo da na slučaj Mali reaguje.

"Ako postoji i najmanja sumnja, a mi živimo u zemlji u kojoj postoje velike sumnje oko toga da je ovde reč i o porodičnom nasilju i o jednom neregularnom procesu oduzimanja dece zbog koje bilo koji građanin ili građanka zemlje moraju tako da se obraćaju na razne adrese, mi smo u tom intervjuu čuli da je ona bila u kontaktu i sa premijerom oko toga. Meni je to delovalo prilično uverljivo da neko koristi svoju političku poziciju da bi izvršio pritisak u jednom suskom sporu koji se odnosi na njegove privatne stvari", kaže Milivojević.

Ako bude pritužbe, Kancelarija će reagovati tvrdi direktorka tog vladinog tela i veruje: sve će ispitati ministarstvo socijalne politike koje inače vrši nadzor nad Centrima za socijalni rad. Pravnici danima podsećaju da bi ispovest Marije Mali trebalo da ispita i tužilaštvo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Što niko ne reaguje posle navoda Marije Mali?

Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović rekla je u Novom danu N1 televizije da navodi Marije Mali treba da se ispitaju uz konstataciju da su i drugi gubili starateljstvo, ali da se nisu obraćali javnosti...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.