Nadležni Zavod izdaje potvrdu o isteku izolacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2020, 16:08

Nadležni Zavod izdaje potvrdu o isteku izolacije

Epidemiolog Predrag Kon istakao je danas da se sve osobe, koje su bile u samoizolaciji 14 dana zbog kontakta sa inficiranim licem, po isteku izolacije vraćaju se na posao, bilo da su testirane ili ne.

Kon je, na konferenciji za štampu upitan koliko dana u samoizolaciji ostaju osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim licem, odnosno kada se vraćaju na posao, i koja im je potvrda potrebna, rekao je da se najčešće osobe koje su bile u kontaktu sa inficiranim testiraju, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je to obavezno za zdravstvene radnike.

Objasnio je da je pravno regulisano ko sprovodi nadzor u toku samoizolacije, a to je nadležni Zavod za javno zdravlje, koji izdaje potvrdu da je izolacija sprovedena pod nadzorom.

"Ako je samoizolacija bila zbog putovanja u inostranstvo, moguće je i da se ta lica nisu javila nadležnom zavodu, pa jedini koji mogu da izvrše potvrdu jesu oni koji su kontrolisali, a ako je to policija neophodno je da izda neku potvrdu na osnovu koje će nadležni zavod izdati svoju. Ne može nadležni zavod da izdaje potvrde tamo gde nije vršio nadzor", rekao je Kon.

Ukazao je da putnici iz međunarodnog saobraćaja dobijaju rešenje sanitarne inspekcije o zdravstvenom nadzoru koji traje 28 dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.