Nadimci debeli, ludi i seljak u službenim dokumentima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2009, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadimci "debeli", "ludi" i "seljak" u službenim dokumentima

VENECIJA - Nedaleko od Venecije nalazi se grad Kjođa sa oko 52.000 stanovnika, od kojih preko 13.000 deli samo dva prezimena.

Žitelji Kjođe uspeli su da se kod nadležnih vlasti izbore za upotrebu nadimaka u službenim dokumentima kako bi se olakšala administrativna procedura u svim ustanovama.

Oko 8.000 stanovnika ovog živopisnog grada nosi prezime Boskolo, a 5.000 njih preziva se Tjoco. Međutim, nakon odluke ministarstva unutrašnjih poslova svi oni će ubuduće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moći da prezimenu dodaju svoj nadimak.

"Dugo smo se borili za to. Želeli smo da izbegnemo česte zabune i pojednostavimo administrativna dokumenta", izjavio je tim povodom Romano Tjoco, gradonačelnik Kjođe.

Nadimci poput "debeli", "ludi" ili "seljak" ubuduće će moći da se legalno koriste na službenim dokumentima.

U Kjođi je u opticaju preko 300 nadimaka koji se često zasnivaju na fizičkim ili profesionalnim karakteristikama.

Kako prenose italijanski mediji, ministarstvo unutrašnjih poslova razmatra mogućnost da isti zakon bude primenjen i u drugim gradovima u zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.