Nadam se okončanju dijaloga do kraja 2020.

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadam se okončanju dijaloga do kraja 2020."

Brisel -- Komesar za proširenje Oliver Varheji rekao je da će zajedno sa šefom diplomatije EU Žozepom Borelom raditi na okončanju dijaloga Beograda i Prištine.

"Visoki predstavnik Borel je već rekao da će dijalog Beograda i Prištine biti njegov prioritet. Ja ću ponuditi svu moju pomoć na tom putu i nadamo se okonačnju već do kraja sledeće godine", izjavio je Varheji.

Govoreći u Evropskom parlamentu na Okruglom stolu posvećenom evrointegracijima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zapadnog Balkana, Varheji je poručio da je važno da se nova vlast na Kosovu formira brzo, jer joj predstoji "značajan posao", uključujući prioritetne oblasti kao što su ekonomski razvoj i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Očekujemo od nove kosovske vlade da radi i na nastavku dijaloga Beograda i Prištine koji se vodi pod pokroviteljstvom EU, uključujući tu i ukidanje tarifa od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH", poručio je Varheji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apostolova: Što pre nova vlada i nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019, 11:24

Najvažnije je da se kosovska Vlada formira što pre, kako bi dijalog između Beograda i Prištine bio ubrzo nastavljen, poručuje Natalija Apostolova, visoka predstavnica Evropske unije na Kosovu i Metohiji...Ona je istakla da to što je novi visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.