Nacrt Zakona o pravima boraca, vojnih invalida sledeće sedmice

Izvor: RTS, 18.Apr.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacrt Zakona o pravima boraca, vojnih invalida sledeće sedmice

Vlada Srbije sledeće nedelje će usvojiti program javne rasprave za Nacrt Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i javna rasprava uslediće odmah iza toga, izjvila je premijerka Ana Brnabić.
Ana Brnabić je, nakon sastanka sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida, rekla da joj je žao što ona lično nije ranije razgovarala sa njima o problemima koji ih muče, ali da je teško da stigne sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sama.

Razume da su veterani i invalidi rata izgubili poverenje jer na zakon čekaju duže od 20 godina, kao i da spreman Nacrt Zakona čeka od decembra prošle godine da počne javna rasprava.
Brnabićeva je najavila da će se sa predstavnicima udruženja ponovo sastati odmah posle Uskrsa, a da će pre toga sastanke sa njima imati ministri rada i zdravlja Zoran Đorđević i Zlatibor Lončar kako bi se rešila goruća pitanja koja ih muče.
"Mi, bez ikakve želje da opravdavam Vladu, bolujemo od neefikasnosti državne administracije i nekada mora da se pogura sa vrha Vlade Srbije i to se desilo u ovom skučaju", naglasila je premijerka.
Premijerka je rekla da bi volela da je Vlada Srbije "tri puta efikasnija" i da resorni ministri i njihovi pomoćnici rade efikasnije, ali da je to boljka svake vlade ovog sveta.
"Žao mi je zbog toga, volela bih da je bilo efikasnije. Ovi ljudi su zadužili državu, nas i buduće generacije", istakla je predsednica Vlade i dodala da će javna rasprava o Nacrtu zakona trajati dvadesetak dana , da će biti organizovana u više gradova u Srbiji i da će ona lično biti uključena.
"Tokom javne rasprave i nakon toga važno je da imamo stalni dijalog. To je ključ uspeha. Ja ću biti tu - videćemo", rekla je premijerka i obećala da će sada sve ići brže jer će "administracija biti pod pritiskom njenog kabineta".
Razgovorima su zadovoljni i predstavnici Udruženja srpski ratni veterani Mile Milošević i Udruženja vojnih invalida RS svih ratova Željko Vasiljević koji kažu da su obavestili svoje saborce da će uskoro imati Zakon i da će biti rešeno pitanje lečenja ratnih veterana i pitanje dnevnica.
Oni očekuju da će uz pomoć premijerke i resornog ministra uspeti da reše nagomilane probleme. Dodaju da je premijerka shvatila koliko je važno da se problemi reše kako se više ne bi dešavala samoubistva veterana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nacrt Zakona o pravima ratnih veterana sledeće sedmice

Izvor: RTS, 18.Apr.2019

Novi Zakon o borcima Vlada bi trebalo da izglasa sledećeg četvrtka, a potom uputi na javnu raspravu u 13 gradova, kaže ministar Zoran Đorđević. Posle sastanka s predstavnicima Udruženja ratnih vojnih invalida, kojem je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, istakao je da se Vlada bavi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.