Na šta se žale građani Srbije (3): Reklame kao bombe

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2012, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na šta se žale građani Srbije (3): Reklame kao bombe

Na poslovanje banaka prošle godine upućeno je 1.122 prigovora građana. Pri tome se najveći broj odnosio na kredite - 53 odsto, tekuće račune - 20 odsto i platne kartice - 17 odsto.

* Na rad društava za osiguranje upućeno je 237 prigovora. Najveći broj odnosio se na auto-odgovornost - 56 odsto i osiguranje od nezgode - 15 odsto.

* Ombdusmanu se žalilo 1.257 građana zbog ekonomskih neprilika, a najveći broj se žali zbog nepravične plate.

* Raste >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << broj pritužbi na zdravstvo jer građani ne mogu da overe zdravstvene knjižice, lekari ne daju uput za rehabilitaciju ili ne mogu da ostvare porodičnu penziju.

* Zaštitniku građane se žale i studenti nezadovoljni radom uprava fakulteta, vojni osiguranici penzija, građani nezadovoljni radom komunalnih preduzeća, ali i cenom usluga...

* RRA je zatrpana žalbama da su reklamni blokovi na televiziji i tri puta glasniji od dozvoljene jačine zvuka od 50 kiloherca.

* Veliki broj žalbi institucijama odnosi se na čekanje u redovima državnih službi, neljubaznost i nezainteresovanost.

* Preduzetnici se žale da jedno preduzeće izgubi oko četiri sata i 27 minuta na prijavu ili odjavu radnika, pet sati i 55 minuta za promenu središta preduzeća i dva sata i 16 minuta za uverenje o plaćenom porezu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.